ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να φέρει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο εντός των ημερών, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης. Κύριοι στόχοι του νομοσχεδίου είναι να παταχθούν τα φαινόμενα διαφθοράς του κρατικού μηχανισμού, ιδίως στις εφορίες και την πολεοδομία.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται μια σειρά ρυθμίσεων, δυνάμει των οποίων αποκλείονται οι συνδικαλιστές από τη συμμετοχή στα νέα πειθαρχικά όργανα και αυστηροποιούνται οι ποινές που επιβάλλονται στους επίορκους.  Όσον αφορά δε στους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι αναμεμιγμένοι σε υποθέσεις διαφθοράς με κίνητρο τον παράνομο πλουτισμό τίθενται αυτοδίκαια σε αργία και αποκλείονται από την κατάληψη οποιασδήποτε θέσης, ενώ σε περίπτωση, που ανήκουν σε οργανισμό, υπό κατάργηση ή συγχώνευση, απολύονται.  Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι υπάλληλοι, που παραπεμφθούν για σοβαρά αδικήματα όπως χρηματισμό ή υπεξαίρεση, θα απομακρύνονται άμεσα από τη θέση τους και θα χάνουν το 75 τοις εκατό του μισθού τους.

Σημειώνεται δε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις δεν θα εφαρμόζονται μόνο για το τακτικό προσωπικό του δημοσίου, αλλά και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το μόνιμο προσωπικό των δήμων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Εκτύπωση